De Klasseboeren zijn boerenbedrijven vlakbij Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Oosterhout, Breda, Oss, Nijmegen, De Peel, De Brabantse Wal en Zeeland die een veilige en interessante omgeving aanbieden voor leren in de praktijk. De agrarische ondernemers zijn didactisch goed onderlegd en bieden scholieren de kans om van het boerderijleven te komen leren. Leren door beleven!

Alle Klasseboeren zijn gecertificeerd en aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland.

Er is van alles te zien, te beleven en te leren op het terrein van zorgboerderij de Ruige velden, zo is er onze moderne varkenshouderij waar net als vroeger de varkens de restjes opeten van onze voedselbereiding/consumptie maar dan met de modernste technieken.

Je kunt via een raam in ons kraamafdeling kijken en een pas geboren biggetje knuffelen en uitleg krijgen over van alles en nog wat. Ook zijn we lekker buiten bij de ezels / buitenvarkens / konijnen / kippen / poezen / honden / ganzen / cavia’s. Het is mogelijk om deze dieren te voeren en te verzorgen tijdens een rondleiding.

Tevens worden er verschillende groenten etc verbouwd en kunnen we je laten zien hoe de natuur samen met ons op de boerderij leeft.

Er is op onze zorgboerderij een speciaal ingerichte speelweide waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Vaak wordt de groep in 2 gesplitst waarbij de ene groep speelt in de natuur en de andere groep de rondleiding volgt.

Wij kunnen u een passend programma op maat bieden (eventueel ook aansluitend op een schoolthema).


Educatie:

Educatiebezoeken zijn mogelijk van maart tot oktober en geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ook bieden wij een speciaal programma ‘Beleeft het maar’ voor kinderen/volwassenen met een verstandelijke beperking.